Legfőbb jellemzői: energiatakarékosság, gyorsaság, munkabiztonság

 

Akár 80%-os energia megtakarítás az indukciós technikával.

Az indukció gyorsan és pont ott zajlik, ahol szükség van rá, a serpenyő aljában. A hagyományos, lassan reagáló tűzhelyekkel szemben, az INDUCS főzőlapokat soha sem kell előre felmelegíteni vagy melegen tartani.

 

Kísérlet - hő kamerával bizonyítva

Az első képen – gáztűzhelyen - forráspontig melegítjük a vizet. Az összehasonlításhoz azért választottuk pont a gázt, mert szabályozásra, adagolásra hasonlóan reagál, mint az indukciós tűzhely. A második képen ugyanabban az edényben, ugyanannyi vizet INDUCS indukciós tűzhelyen forralunk fel.

 

Eredmény:

1. kép: bizonyítja, hogy a gázlángok hőt sugároznak, a vizet csak nagy energiaveszteség árán sikerül felforralnunk (pirossal). Valamint a gázlángok akár egészségre káros anyagokat is kibocsáthatnak.

 

2. kép: indukciós tűzhely. A gázlángokkal szemben, itt az energiamező a hőt közvetlenül az edény aljában termeli. Ez energiatakarékos és hatékony megoldás is egyben (pirossal). Nem keletkezik energiaveszteség a hasznosítható meleg hő termelése közben, így a konyha klímája kellemes, illetve a főzőfelület is hideg marad.

 

A vázlat az indukció működési módját mutatja. Alulról felfelé: generátor illetve energia átalakító, mágneses mező, tekercs, cerán vagyis üvegkerámia felület, indukcióbarát edény.

Feltétele a jó ferromágneses tulajdonságokkal rendelkező edény.

 

Indukció

Innováció

RTCS® technológia leírása

Biztonság